Wist u dat Alexandre Dumas een mulat was? Herrie in Frankrijk over Gérard Depardieu

Wist u dat Alexandre Dumas een mulat was? Herrie in Frankrijk over Gérard Depardieu 150 150 Bart Van Loo
De film L’Autre Dumas van regisseur Safy Nebbou zorgt voor controverse. Gérard Depardieu speelt de rol van Alexandre Dumas, de schrijver van onder andere De Drie Musketiers. Een deel van het Franse bioscooppubliek vindt Depardieu een foute keuze.
  • De immer nieuwsgierige radiomaker Koen Fillet vroeg het zich af en belde me op met enkele prangende vragen. U kunt het gesprek hier herbeluisteren. (Feiten en Fillet, Radio 1).
  • De gelegenheid om nog eens een oud filmpje van TVlivre op te duikelen. Een klein eerbetoon aan Alexandre Dumas. Binnenkort komen er trouwens nieuwe filmpjes op dit ondertussen vernieuwde boekenkanaal.