Napoleon in Holland

Napoleon in Holland 611 295 Bart Van Loo

Vier weken lang op Nederland 2. Huub Stapel in de sporen van Napoleon. Zelf mag ik ook mijn steentje bijdragen. Vanavond de eerste aflevering:

“In 1811 is Nederland in rep en roer: Napoleon Bonaparte komt langs. De keizer is op dat moment op het toppunt van zijn macht en roem. Napoleon begint zijn tocht in Vlissingen en reist via Dordrecht, Gorinchem en Vianen naar Utrecht. Huub stapel volgt deze route en onderzoekt wat er nog rest van hem. Ook werpen schrijver Bart van Loo, hoogleraar Ben Schoenmaker en historicus Maarten van Rossum hun blik op deze intrigerende keizer en zijn relatie met Holland.”

 

PS Zo snel gaat dat. Vrijdag uitgezonden, en nu kun je het al opnieuw online bekijken. Ik heb met plezier naar de uitzending gekeken. Huub Stapel doet dat uitstekend.  Mijn bijdrage aan dit eerste deel zit tussen 14m en 18m25. Ik was alweer vergeten dat ik dit allemaal had gezegd, dus keek ik zelf ook nog redelijk verrast toe.