Schone lof van Jeroen Olyslaegers

Schone lof van Jeroen Olyslaegers 638 450 Bart Van Loo

Ook schrijver Jeroen Olyslaegers is vol lof over De Bourgondiërs. Bij het lezen van zijn woorden leek het alsof ik gedecoreerd werd met het Gulden Vlies.

“Stel u een van de allerbeste verhalenvertellers voor die een mens in dit taalgebied kan krijgen, gecombineerd met een buitelende, superieure stilist die nog steeds weet waar zijn kinderavonturenhart klopt en die een verhaal vertelt dat in deze tijden van geschiedenisblindheid aanvoelt als een compleet nieuwe wereld; fascinerend, vaak grappig en tot diepe reflectie stemmend. het opent deuren en geesten.”

Zijn hele tekst volgt hieronder.
————————————————————

“k heb er mijn mond over gehouden, maar het voordeel van bij een goede uitgeverij te zijn, is dat ge dan ook goede boeken in primeur krijgt.
zo was mijn vreugde meer dan groot toen ik net voor de kerst De Bourgondiërs van mijn schrijfbroeder Bart Van Loo in mijn bus kreeg (niet helemaal juist: ben het in de postkantoor moeten gaan halen, het boek was wat te dik voor mijn bus).

vrienden en vriendinnen… dit is ‘m. wie van geschiedenis houdt, waardeert Bart sowieso. alleen al voor zijn enthousiasme en kennis mag deze mens met buigingen worden ontvangen.
maar dit boek… oké, stel u een van de allerbeste verhalenvertellers voor die een mens in dit taalgebied kan krijgen, gecombineerd met een buitelende, superieure stilist die nog steeds weet waar zijn kinderavonturenhart klopt en die een verhaal vertelt dat in deze tijden van geschiedenisblindheid aanvoelt als een compleet nieuwe wereld; fascinerend, vaak grappig en tot diepe reflectie stemmend. het opent deuren en geesten.

nee, ik heb dat boek nog niet uit.
zijt ge zot?
ik ga dat savoureren.
en ik zeg: ontzeg u dit plezier niet.

Bart: ge legt de lat hoog.
wacht, nee: de lat ligt nu in een andere dimensie.
DANK U”