Podcast

Podcast 4698 3132 Bart Van Loo

Peter Jacobs heeft in De Standaard vier sterren veil voor de podcast van “De Bourgondiërs”. Die zijn uiteraard ook voor Rolly Smeets en Annick Lesage van Klara.

‘Van Loo brengt het verhaal met overgave. Hij heeft er plezier in. Hij weet hoe het op het podium is, voelt aan hoe hij zijn publiek bij de hand kan nemen. (…) Geschiedenis als luisterspel. Dat betekent niet alleen met muziek die de spanning opdrijft en de dramatiek ondersteunt, maar ook jubelende klokken voor een huwelijk, gekletter van zwaarden en gehinnik van paarden op een slagveld.’

Zin in de podcast? Luister hier.

PS Ook de grote Huizinga voelde zich niet te beroerd om zich in middeleeuwse klederdracht te hullen. Hij was een groot geleerde, maar ook een mens van vlees en bloed. Het is een detail dat me voor hem inneemt. Soit, Klara vroeg erom. Ik wilde het doen op voorwaarde dat het à la Jan van Eyck was – craquelé inbegrepen. (foto van Geert Van Hoeymissen)