Scheltema

Scheltema 1024 768 Bart Van Loo

 

In onze reeks “wat zouden we zijn zonder de boekhandel?”, vandaag: Scheltema in Amsterdam. Deze indrukwekkende boekhandel koos “De Bourgondiërs” als Boek van de Maand, en doet er alles aan om het onder de aandacht te brengen: van de vitrine over tv-schermen tot stapels allerhande.

Straks begin ik weer aan een weekje reizen door Nederland: Baarn, Arnhem, Breda, Maastricht, Den Haag en Sittard. Wat er zo fijn aan is: je komt enthousiaste boekhandelaars tegen, en dat is van het schoonste wat er is in dit vak. Boekhandels zie ik daarentegen weinig omdat ze tot nu toe altijd de wijk namen naar bioscoopzalen of kerken voor de Bourgondische avonden. Ook goed natuurlijk. 🙂

Misschien vraagt u zich af hoe ik dit volhoud. Wel onderweg neem ik veel tijd om uit te rusten, om Nederland verder te ontdekken, om Asterix, Hilary Mantel en Leonard Nolens te lezen, te skypen met vrouw en dochter en uit te kijken naar ons familie-uitje van volgende week naar Montargis. En verder vind ik het natuurlijk heerlijk om onze aartsvaders na al die eeuwen opnieuw te introduceren in de Lage Landen. Wat had u gedacht?