Acta est fabula

Acta est fabula 1786 1158 Bart Van Loo

Acta est fabula. Het doek is gevallen. Karel de Stoute is omgekomen in de sneeuw bij Nancy. In het echt gebeurde dit op 5 januari 1477, maar op Klara kon je zijn ondergang zonet nog een keer beleven. Een vroege melancholie overvalt me nu deze 8-delige reeks helemaal tot de laatste seconden is uitverteld. Maar het is mooi geweest. Dank u Rolly Smeets, dank u Annick Lesage, en dank u Klara, het was een eer en een groot genoegen. Dit avontuur gaat in mijn doos met grote herinneringen.

(de podcast blijft natuurlijk te beluisteren:
https://klara.be/debourgondiers)

———————————
De mooie stem van Katelijne Boon leidde elke aflevering vakkundig in en uit. Zij vertelde dat het verhaal in mijn boek nog een kleine honderd jaar verder doorloopt, tot bij Karel V en Willem van Oranje. Daarin heeft ze gelijk. Sowieso heb ik in deze reeks een keuze moeten maken uit de talrijke Bourgondische avonturen die in mijn boek voorkomen.

(prent van Jean-Léon Huens)