Platte rust & dolce far niente

Platte rust & dolce far niente 506 632 Bart Van Loo

De Bourgondische campagne werd op gang getrokken toen ik op 17 januari mijn verhaal mocht doen tegenover Phara de Aguirre in ‘De Afspraak’. Wat waren dat spannende dagen. De 5 sterren-recensie in ‘De Morgen’ was net verschenen. De dag erna kwam DWDD. Wat volgde was een roetsjbaan. Afgelopen weekend kwam er een einde aan de lange promotie-ronde toen ik de Bourgondische Dag in Mechelen, het laatste evenement van de Blijde Herintrede van de Bourgondiërs in de Lage Landen, mocht afsluiten met een optreden in de OLV-over-de-Dijle-kerk: 500 Bourgondiërs in 1 gotische kerk. Het was een genoegen begeleid te worden door het polyfone koor van Currende o.l.v. Erik Van Nevel.

Ik heb me vierdubbel geplooid om dit boek te schrijven, dubbel om het te laten opgaan in de vaart der volkeren en plooi me nu enkelvoudig enige dolce far niente in. Tijd voor platte rust. Tijd ook weer om “bataille” te spelen met de dochter – worstelen! Stilaan vindt ze dat ik lang genoeg voor Filips de Goede heb gewerkt.

Ik kijk nog even dankbaar achterom. Graag dank ik de mensen die zijn komen luisteren en de lezers die het boek kochten. Van het boek verscheen zopas de tiende druk. Voor de elfde week op rij op staat het op nummer 1 van de non-fictie bij Standaard Boekhandel (VL) en Libris (NL). Momenteel zijn er om en bij de 64.000 exemplaren verkocht. Wat zeg je dan? Ach, ik heb het juiste adjectief nog niet gevonden om hier uitdrukking aan te geven.

Vanaf eind april volgen er nog optredens, maar niet meer aan het verschroeiende tempo van weleer. Het boek is stilaan mans genoeg om zijn eigen weg te gaan. Het zal nog even duren, maar stilaan laat ik “De Bourgondiërs” los. Dat is goed. Ga maar, beste hertogen, het pad is geëffend.

(Foto’s: Jan van Duppen, Samuel Mareel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles begon in DE AFPSRAAK bij Phara de Aguirre, en eindige ook als het ware achter haar micro, in het kasteel Tivoli bij Mechelen. De cirkel was bijna rond. Een week later volgde nog de Bourgondische dag in Mechelen. (Foto: Alain Giebens)