So long

So long 492 739 Bart Van Loo

So long! Het was deze week nog doorwerken tot het laatste gaatje, maar nu ben ik er mee weg en zal het hier lange tijd stil worden. Na de wonderbaarlijke afgelopen maanden is het hoog tijd om wat afstand te nemen. Met Bourgondische groeten!

Foto: Carmen De Vos.

 

PS 1 Gisteren mocht ik te gast zijn in ‘Vive le vélo’, naast kampioenen als Remco Evenepoel en Axel Merckx, en de onverwoestbare Karl Vannieuwkerke. Ik ben me er goed van bewust dat ik geen groot wielerkenner ben, maar het is net de kracht van ‘Vive le vélo’ om breder te gaan. Het was er koud – beetje bibberen zelfs – maar heel plezant.

 

PS 2 Heel fijn dat ik op de set van ‘Vive le vélo’ nog eens de kompanen van Eddy et les Vedettes tegen het lijf liep – de fijne bende van Frank Mercelis. Beetje nostalgie naar onze tournee van weleer.

PS 3 Deze zomer ben ik ook elke week te gast in Place Préférée van Kim Debrie op Radio 2. We namen alle items op in Blankenberge want, zoals gezegd: ondergetekende is voor lange tijd ribbedebie.

PS 4 Eind augustus volgt er een boeiend polyfoon festival in AMUZ rond Maria van Bourgondië. Met Heleen Debruyne nam ik een vijftal items op rond de dochter van Karel de Stoute. Wordt uitgezonden op Klara in augustus.
PS 5 Een half jaar na verschijnen, blijven ‘De Bourgondiërs’ doorgaan op hun elan. Het is goed dat niet iedereen op vakantie vertrekt natuurlijk.
 • Geachte heer Van Loo

  Op vakantie in Italië heb ik De Bourgondiërs verslonden. Wat een zalige uren! Als oud-journalist van VRT-televisie voelde ik mijn vingers jeuken om er een uitgebreide tv-reeks van te maken (uiteraard zo groots en prestigieus en duur als een Bourgondisch banket!).

  Na mijn VRT-periode ben ik docent Nederlands en journalistiek geworden aan de bacheloropleiding Journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel, waar ik de studenten de edele kunst van de eindredactie heb pogen bij te brengen (en zie, wie duikt daar achteraan in het boek op? Desiderius Erasmus himself!) Zo is het ontdekken van fouten in journalistieke teksten zowat mijn tweede natuur geworden.

  Ook in mijn twaalfde druk van De Bourgondiërs meen ik enkele schoonheidsfoutjes te hebben opgemerkt en die zou ik graag bij een volgende druk uit dit magnum opus zien verdwijnen.

  Kan ik u mijn opmerkingen bezorgen? Ik lees dat u er even op uit trekt en misschien wil u het boek even laten voor wat het is. Misschien kan ik dan contact opnemen met de uitgeverij?

  Laat u mij iets weten?

  Met vriendelijke (en bewonderende) groeten

  Dirk Mampaey
  0496/69 35 71