GOUD

GOUD 565 570 Bart Van Loo

Een gouden versie van “De Bourgondiërs”. Bedrukt met het Gulden Vlies! Wat een mooi gebaar van de Bezige Bij om de meer dan 100.000 verkochte exemplaren van het boek te vieren.

De onschatbare Haye Koningsveld, de man die zag hoe een idee een boek werd en krachtdadig hielp om het beter te maken, overhandigde me gisteren dit kleinood in het pand van de Bezige Bij in Amsterdam. Ik kan u zeggen dat het een ontroerend moment was.

Daarna werd een monumentale taart naar binnen gereden. Er sprong geen dwerg uit, maar kijk, wiens bekende gelaatstrekken sierde deze heerlijke ‘gâteau bourguignon’? Jawel, het was Filips de Goede, de belangrijkste aartsvader van de Lage Landen, de groothertog die zich bij zoveel lekkers postuum over de maag moet hebben gewreven.

Wat een blijdschap, wat een ontroering… en wat een uitgeverij!