Kan dat zo maar?

Kan dat zo maar? 603 407 Bart Van Loo

Kan dat zo maar? Miljoenen euro’s van de overheid naar een giga-bedrijf dat miljarden winst maakt? Heel raar om dat de lezen na de heisa rond cultuur van de voorbije week.

Dat beleidsmakers dringend “Gigantisme” van Geert Noels lezen: een krachtig en overtuigend pleidooi voor minder gigantisme, meer kleinschaligheid en menselijkheid. De gigantisch grote marktspelers verdraaien de spelregels, trekken het Monopoly-speelbord naar zich toe en de rest vecht voor de kruimels. Bovendien komt door het gigantisme ook de betrokkenheid en de menselijkheid steeds meer onder druk te staan. Noels analyseert helder en stelt in mijn ogen haalbare oplossingen voor. Ik kan de lectuur van zijn boek harte aanbevelen. Bij het lezen van het artikel in de bijlage moest ik er alweer aan denken.