Zingen en creperen

Zingen en creperen 547 546 Bart Van Loo
Wat een aangrijpend interview met Benno Barnard in ‘De Morgen’ afgelopen weekend, een gesprek dat ferm het louter emotionele overstijgt. In een al even lezenswaardig interview met ‘Knack’ ging hij dan weer dieper in op hem toegedichte stellingnames, en op zijn nieuwe boek natuurlijk: een vervolg op de meesterlijk geformuleerde memoires die hij eerder publiceerde. De pen die Barnard hanteert is scherp en dartel tegelijk, noem hem gerust een van onze grootste stilisten. Dat wil je dus niet missen. Daarom heb ik “Zingen en creperen” voor mezelf als eindejaarscadeautje gekocht. Het ligt hier te blinken.

Lees ik hier net dat twee grote mijnheren er mooie dingen over zegden. Enfin, dat kan niet misgaan.

* Paul Claes: “Halleluja, wat een boek! Wat een heerlijke kritiek op de huidige leeghoofdigheid!”
* Geert Mak: ” ‘Zingen en creperen’ las ik het afgelopen weekend: wat een prachtig geschreven boek! Niemand kan zinnen smeden zoals Benno Barnard, hij kan dat echt beter dan wie ook. Zeldzaam inspirerend.”

Hier een voorpublicatie.