Lijstjes

Lijstjes 521 620 Bart Van Loo

We zullen vanaf nu met lijstjes om de oren worden geslagen. Hier de boekenlijst 2019 van het Nederlandse “Financieele Dagblad” (ja, zo geschreven, onbekend bij ons, maar hierboven goed voor 70.000 gedrukte exemplaren). De medewerkers selecteerden 17 boeken, en het toeval wil dat het mijne op nummer 1 staat. Dat had net zo goed anders kunnen zijn, en in andere lijstjes zal mijn boek wellicht niet eens opduiken, maar het is wel plezant natuurlijk.

Er duiken nog landgenoten op in deze Nederlandse lijst: Maarten Boudry (‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’) en Pascal Verbeken (‘Brutopia’). En ook een van mijn absolute favorieten van het voorbije jaar: “De geheugenlozen” van Géraldine Schwartz.

Ach, altijd te veel tips, te weinig tijd. Ainsi va la vie!