7/ NOG MEER HELENIAANS TOEVAL

7/ NOG MEER HELENIAANS TOEVAL 602 600 Bart Van Loo

Slavernij kennen we uit de geschiedenisboeken, maar toen ik vandaag voor deze affiche stond in het stadsmuseum van Jamestown moest ik toch even slikken. De verwarrende evidentie van menselijk koopwaar. Onze 5-jarige dochter haalde mij uit mijn verdwazing: “Maar kijk dan papa, precies als jouw Napoleonboek.”

En jawel, jandorie! Die kleine meid had gelijk. Het is inderdaad bijna exact hetzelfde lettertype als datgene wat Gert Dooreman gebruikte voor de eerste cover van mijn Napoleonboek. Zou Gert het zo ver gedreven hebben dat hij voor mijn boek naar Sint-Helena kwam om de juiste letter te vinden? Als je Dooremans hardnekkigheid kent, zou dat zomaar eens kunnen. Gert, bij deze, bedankt voor je tomeloze inzet!

(In bijlage ook de tweede versie van hetzelfde boek, de cover opnieuw ontworpen door Gert Dooreman.)