1 jaar “De Bourgondiërs”

1 jaar “De Bourgondiërs” 570 755 Bart Van Loo

Van de eerste vijfsterrenrecensie in ‘De Morgen’ (met klamme handjes gelezen in een Ford Fiesta in Ledegem) via de podcast (waarvoor Klara ontiegelijk veel briesende paarden en zwiepende zwaarden op de kop wist te tikken) over de op stapel staande vertalingen (in maart volgt nummer 1, de Duitse) en de vele optredens (die me zullen leiden naar een nieuwe zaalshow waarover weldra meer) tot de intussen 140.000 verkochte exemplaren (waarvan ik godzijdank maar een fractie heb moeten signeren): ik ga het afgelopen jaar niet licht vergeten.

Al zeker niet het allereerste exemplaar dat voor mijn ogen van de drukpersen rolde. Kijk naar de foto. Een en al blijdschap en ontroering. Een trotse papa die helemaal in het nu staat en zich nog geen zorgen maakt over de toekomst van de boreling. Bijna wil ik zelfs terug naar dat moment. Al zou ik dan vervolgens dat wonderlijke jaar nog eens helemaal moeten overdoen. En dat hoeft nu ook weer niet. Op naar de toekomst! Bonne année!