Kortenberg

Kortenberg 603 600 Bart Van Loo
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, lucht, boom, buiten en natuur

Toch wel speciaal om op te treden in de oude abdij van Kortenberg. Hier werd in 1312 het fameuze Charter van Kortenberg afgesloten. In een poging om de complexe opvolging van hertog Jan II van Brabant te vergemakkelijken werden destijds toezeggingen gedaan aan adel en steden. In de rijke geschiedenis van “Vlaanderen” speelt Brabant een belangrijke rol, o.a. als bakermat van medezeggenschap.

(vandaag is de oude abdij van weleer voor het grootste deel verdwenen, en dateert het oudste overgeleven deel uit het begin van de zeventiende eeuw)

Toch wel speciaal om op te treden in de oude abdij van Kortenberg. Hier werd in 1312 het fameuze Charter van Kortenberg afgesloten. In een poging om de complexe opvolging van hertog Jan II van Brabant te vergemakkelijken werden destijds toezeggingen gedaan aan adel en steden. In de rijke geschiedenis van “Vlaanderen” speelt Brabant een belangrijke rol, o.a. als bakermat van medezeggenschap.

(vandaag is de oude abdij van weleer voor het grootste deel verdwenen, en dateert het oudste overgeleven deel uit het begin van de zeventiende eeuw)

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten