Chanson, Une Belle Histoire

Op tournee in Vlaanderen en Nederland

“Onweerstaanbare mix van vaart, stijl en humor” (De Volkskrant) / “Humor, ondeugend sfeertje, ritme, variatie.” (De Standaard) / “Bruisend als Bruxelles van Jacques Brel”  (NCRV) /  “De leukste geschiedenisles die je ooit zult krijgen” (Trouw) / “Panache, enthousiasme en showmanship waar niets op af te dingen valt” (Knack) / “Handig, verrassend, historisch meesterlijk, uitbundig” (Dagblad van het Noorden)

Het stond in de sterren geschreven dat Eddy et Les Vedettes en uw dienaar op een dag de handen in elkaar zouden slaan. Eddy et les Vedettes groeide de voorbije jaren uit tot dé ideale vertolkers van swingende Franse muziek. Toen ik hen aan het werk zag, sprong de vonk over en nu presenteren we een gloednieuwe theatershow.

We nodigen u uit voor een avond zingend flaneren over de Parijse Pont Neuf om zo via Karel de Grote bij France Gall uit te komen. Die leidt op haar beurt naar Claude François, maar ook naar Lodewijk XIV en Charles Aznavour. Van Alexandrie Alexandra over Route Nationale 7 tot La Bohème. En natuurlijk zingen we allemaal mee met Michel Fugain. Een voorstelling waar woord en muziek hand in hand gaan, waar ontroering, nostalgie en goede verhalen op de eerste plaats komen. Kortom, het chanson zoals het nog nooit de bewonderen viel in de Lage Landen.

Blog

Merci, merci, merci! 150 150 Bart Van Loo

Merci, merci, merci!

De avant-dernière van afgelopen dinsdag was heel fijn, maar de dernière van gisteren was helemaal een voltreffer; je hebt zo van die avonden en onze laatste keer was er zeker zo eentje. Twee keer 1200 mensen in het publiek bovendien: quel beau cadeau! Mocht er een “grand dieu” bestaan, ik zou hem op mijn blote…

Eddy et les Vedettes! Een laatste eresaluut… 150 150 Bart Van Loo

Eddy et les Vedettes! Een laatste eresaluut…

Jeroen Tilkin, Seba Thomé, Frank Mercelis, Bart Oostindie en Frank Vanweddingen. Zonder Eddy et les Vedettes zou Une belle histoire nooit zo’n mooi verhaal zijn geworden. Maar wie zijn die kranige kerels eigenlijk? Een laatste eresaluut nu het einde nakend is. Zanger en frontman Frank Mercelis bracht vorig jaar een verrassende Nederlandstalige debuutplaat uit en…

UNE BELLE HISTOIRE – UITGEZONGEN 150 150 Bart Van Loo

UNE BELLE HISTOIRE – UITGEZONGEN

  En toen (27 dec. 2015) was het liedje uitgezongen… Merci, merci, merci!   Laatste eresaluut   Laatste recensie Nieuwe voorstelling in de maak…    “Onweerstaanbare mix van vaart, stijl en humor” (De Volkskrant) / “Humor, ondeugend sfeertje, ritme, variatie.” (De Standaard) / “Bruisend als Bruxelles van Jacques Brel”  (NCRV) /  “De leukste geschiedenisles die je…

Pers

“Onweerstaanbare mix van vaart, stijl en humor, een voorstelling die u niet mag missen (…) Charismatische Van Loo en goddelijke vijfmansband. “

Joris Henquet, De Volkskrant****

“Humor, ondeugend sfeertje, ritme, variatie”

De Standaard

“Van Loo slalomt geraffineerd door de eeuwen heen en knoopt allerlei (historische) feiten aan elkaar. (…) Hij is een losse verteller, maakt vaak een goeie grap en zoekt voortdurend contact met het publiek. (…) Beeldend, in prachtig Vlaamse volzinnen en met verstand van zaken. (…) Hij haalt een grote troef uit zijn binnenzak: Eddy Et Les Vedettes, die nog meer glans geven aan de prachtige verhalen. (…) Voor wie een beetje thuis is in het Franse chanson is het een heerlijke avond herinneringen ophalen en ronduit genieten. Voor wie minder goed thuis is, maar wel affiniteit heeft, is het zonder meer de leukste geschiedenisles die je ooit zult krijgen”.

Rinske Wels, Trouw***

<“Podiumbeest in driedelig pak, waterval van feiten en weetjes, showmanship waar niets op af te dingen valt, met flair en met brio walst de band door klassieke chansons”

Knack

“Dat hij kan schrijven, wisten we al. Nu leren we hem ook kennen als een boeiende performer die zijn publiek kan ontroeren, doen lachen en meezingen. Als Van Loo zo passioneel van zijn liefde voor het Franse chanson blijft getuigen, moeten er wel nieuwe Stromae’s opstaan.”

Kerk & Leven

“Meeslepende en leerrijke verhalen rond het Franse Chanson, meesterlijk verteld door een begeesterende en geestige Bart Van Loo. Een warm bad van waarheid & schoonheid, van ontroering, humor en nostalgie. Een avond met de mooiste liedjes ooit geschreven, grandioos vertolkt door Eddy et les Vedettes”.

filosoof en tv-persoonlijkheid Stefaan van Brabandt

“Perfecte symbiose van conférence en concert.”

Mediawatchers.be

“Moet de formidabele Stromae het tij op zijn eentje keren? Nee, de fantastische Bart Van Loo zal hem daarin bijstaan. Het Franse ministerie van cultuur zou een standbeeld voor hem op zijn minst moeten overwegen.”

schrijfster Annelies Verbeke

“Van Loo betoont zich in Chanson, une belle histoire een charmant podiumbeest dat gemakkelijk de lachers op zijn hand weet te krijgen. De francofiel maakt scherpe vergelijkingen tussen de Franse en Vlaamse taal en breekt een lans voor de zoete melodieën van Edith Piaf en Gilbert Bécaud. (…) Door de live gespeelde liedjes en trefzekere grappen is Une belle histoire een dorstlessende cocktail voor een zwoele lenteavond. (…) Een vermakelijke hommage aan het melodieuze luisterlied, een hartverwarmende muziektheatervoorstelling.”

Amber Dujardin, Cultuurbewust.nl