Foto: Geert Van Hoeymissen

DE BOURGONDIËRS

Radioreeks / podcast op Klara

vertelling: Bart Van Loo – productie: Rolly Smeets en Annick Lesage

Klik hier voor alle info en luistermogelijkheden

 

 

“Momenteel – hoe kan het anders – zijn Bart Van Loo en De Bourgondiërs mijn gloednieuwe kompanen tijdens nachtelijke ritten over gewestelijke autosnelwegen. Sindsdien word ik echt wel meegezogen en binnengetrokken in de waarachtige geschiedenis van de Lage Landen. Dat heeft dan weer alles te maken met de haast visuele vertelstijl van de verteller, waarvoor ik hem eeuwig dankbaar blijf.” (Jan De Smet)

‘Van Loo brengt het verhaal met overgave. Hij heeft er plezier in. Hij weet hoe het op het podium is, voelt aan hoe hij zijn publiek bij de hand kan nemen. (…) Geschiedenis als luisterspel. Dat betekent niet alleen met muziek die de spanning opdrijft en de dramatiek ondersteunt, maar ook jubelende klokken voor een huwelijk, gekletter van zwaarden en gehinnik van paarden op een slagveld.’ (De Standaard ****)

‘Ik ben nu al enkele dagen met veel plezier aan het luisteren naar de Klara-podcast De Bourgondiërs van Bart Van Loo. Het is een lange serie – acht afleveringen van telkens bijna anderhalf uur – maar ik ken niemand die dat onontwarbare kluwen van veldslagen en verdragen, koningen en hertogen, die dan ook nog eens allemaal dezelfde naam dragen, zo helder en enthousiast uit de doeken kan doen.’ (Tom Naegels)

‘Luisteren jullie De Bourgondiërs al? De podcast naar het boek van Bart Van Loo? Nee? Wel doen hoor. De podcast lijkt uitgevonden voor hem. Wat een fantastische verteller is het toch.’ (Nynke de Jong)