Gastenboek / Guestbook / Livre d’Or

Gastenboek / Guestbook / Livre d’Or 150 150 Bart Van Loo

U kunt hier uw bericht achterlaten. Gepubliceerde berichten staan onderaan.
Vous pouvez laisser votre message ici. Les messages plus anciens se trouvent en bas de la page.
You can leave your post here. Older posts are at the bottom of these page.

 • Zijn er ook signeersessies?
  Vriendelijke groeten.

  • Na alle optredens zijn er signeersessies, misschien komen er nog een paar bij links en rechts.

 • Balcerzak Leszek 6 juni 2024 at 20:43

  Geachte Heer,

  Onder de invloed van “De Bourgondiërs” zou ik graag uw meesterwerk promoten, in het privé, bij mijn vrienden (ongeveer 30 personen). Meestal zijn het 65+ die nog Kunstacademie, tennis, Tai-ji en dergelijke volgen.

  Met hem, wil ik een paar aspecten van uw geniaal verhaal ter discussie stellen. Een volksverhuizing van Oost naar West, tot vandaag nog toe (Wisla, Oder, Rijn, Schelde), een taal (gang-ganek, zyn-zyc), een invloed van Bourgondiërs op het eten en de wijn-, schilder-, beeldhouwen- of theater nijverheid en vorming van staatswezen in Europa. Wat voor een volk moest het geweest zijn?

  Na presentatie gaan wij natuurlijk bourgondisch taferelen.

  Om het te kunnen verwezenlijken, in een korte verhandeling, moet ik eerst U toestemming vragen om een paar kopieën, van afbeeldingen en stukken tekst, te maken. Ik kan u informeren welke tekst of afbeelding zou ik in mijn presentatie gebruiken. Ik dank u zeer bij voorbaat.

  Met vriendelijke groeten,
  Balcerzak L.

 • Oscar den Held 3 juni 2024 at 19:46

  Beste Bart,

  Ik wilde hierbij simpelweg mijn dank uitspreken. U heeft met uw boek de Bourgondiërs iets in me aangewakkerd wat sinds 2 jaar bijna een obsessie is geworden. Na het 3x lezen ervan, het aanwakkeren van vragen waarop ik antwoorden in andere historische werken ben gaan zoeken en het bijna ontelbare keren luisteren van uw podcast ben ik nog lang niet klaar. Inmiddels heb ik me vergaapt aan de Bourgondische sporen in Brugge (o.a. gruuthuuse, olv kerk, groeninger, hof bladelin) als eerste halte van mijn reis door herwaarts en derwaarts over. Eindhalte Champmol. Afijn u heeft me verrijkt en daar ben ik u zeer dankbaar voor.

  Met vriendelijke groet,

  Oscar den Held
  Utrecht

 • Hugues, marquis DE LESTRANGE 27 januari 2024 at 19:03

  Message pour Monsieur Bart Van Loo
  Cher Monsieur,
  je viens de lire avec grand intérêt votre ouvrage “Les Téméraires” et je me suis souvenu à cette occasion que mon lointain parent, Guillaume de Lestrange, avait baptisé Jean Sans Peur. Mon arrière grand-père, Henry de Lestrange a écrit à ce sujet : “Le pape Grégoire XI délégua Guillaume de Lestrange – qui fut plus tard évêque de Carpentras er archevêque de Rouen – pour baptiser le 6 juin 1371, Jean, fils de Philippe Le Hardi, duc de Bourgogne, connu plus tard sous le nom de Jean Sans Peur, dont le parrain fut le duc de Berry -frère du roi Charles V – et la marraine madame d’Artois”.
  Sources : Arch. dép. de la Côte d’Or, compte de Robert d’Amancé,, B 1435, f° 19

  Merci pour votre excellent ouvrage qui m’a permis, comme vous le dites très justement à propos des français (!), de découvrir l’importance de cette dynastie burgonde.

  Bien à vous

 • Magda Servranckx 11 januari 2024 at 14:49

  Beste Bart,
  Ik keek met zeer veel plezier naar de uitzendingen van uw conferences over de Bourgondiërs op Canvas!
  De ethymologie van onze taal is fascinerend!
  Maar één ding vind ik spijtig: u zegt telkens: “BELANGRËK” !
  Het is een stokpaardje van mij maar vermits we het toch ook over onze Nederlandse taal hebben:
  Zou het niet mooier én duidelijker klinken als u zou zeggen:RIJK aan belang?!
  We zeggen toch ook niet: een RËKE man of vrouw?

  Ik hoop u nog dikwijls te mogen zien op televisie!
  Met vriendelijke groet,
  Magda