Scenografie en techniek: Bart de Koster.

Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.

Denk aan veldslagen à la Game of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis.

  • “Honderd minuten manisch vertelplezier” – De Standaard
  • “Hyperkinetisch, grappig, ontroerend en snel. Vertellen wordt kunst.“ – Het Nieuwsblad
  • “Een geweldige verteller die boeit van de eerste tot de laatste seconde. Een ode aan de kracht van het woord.” — NRC
  • “Een gedreven verteller die ’s avonds rond het kampvuur schitterende verhalen vertelt terwijl de anderen ademloos zitten te luisteren. Het is oeroud en het werkt nog steeds.” — Bert Kruismans
  • “De stem die Matthijs van Nieuwkerk tot zwijgen bracht. Bart Van Loo vertelt, vertelt, vertelt. Dan moet je wel ademloos luisteren.” — de Volkskrant
  • “Hooggespannen verwachtingen na de geweldige podcast. Compleet ingelost: geestig, anderhalf uur volle aandacht opeisend en een zeer slim en helder slotwoord over identiteit.” — Simon Demeulemeester (Knack)
  • “Uiterst onderhoudende en begeesterende vertelling, met een geweldige doordenker in het licht van de komende verkiezingen.”
    – Jan Desmet

 

REACTIES

‘Hyperkinetisch, grappig, ontroerend en snel. Vertellen wordt kunst.’

Het Nieuwsblad

‘Honderd minuten manisch vertelplezier’

De Standaard

‘De stem die Matthijs tot zwijgen bracht. Bart Van Loo vertelt, vertelt, vertelt. Dan moet je wel ademloos luisteren.’

De Volkskrant

‘Vanavond een gloedvolle Bart Van Loo aan het werk gezien in Harelbeke. Een gedreven verteller die ’s avonds rond het kampvuur schitterende verhalen vertelt terwijl de anderen ademloos zitten te luisteren. Het is oeroud en het werkt nog steeds’.

 

Bert Kruismans

“Van Loo strooit met etymologische weetjes, en verbindt historische materie moeiteloos met Silicon Valley, Robocop en Mart Smeets. Een geweldige verteller die boeit van de eerste tot de laatste seconde. Een ode aan de kracht van het woord. ”

 

Arjen Fortuin (NRC)

‘Zo kunnen schrijven en dan óok nog zo kunnen spreken, dat is zeldzaam.’

Schrijfster Willemijn van Dijk

‘In de tweeëntwintig jaar dat ik bij Boekhandel Den Boer werk, maakte ik ongeveer elke maand een lezing mee, maar de laatste van Van Loo was zonder twijfel de beste. We hadden er een kerkje voor afgehuurd en dat zat bomvol mensen die achteraf flabbergasted waren.’

Gerda Aukes

“Hooggespannen verwachtingen na de geweldige podcast. Compleet ingelost: geestig, 1,5 uur volle aandacht opeisend en een zeer slim en helder slotwoord over identiteit.” (Simon Demeulemeester, Knack)

 

Simon Demeulemeester (Knack)

‘Uiterst onderhoudende en begeesterende vertelling, met een geweldige doordenker in het licht van de komende verkiezingen.’

 

Muzikant Jan De Smet