Gouden plaat! Disque d’or!

Gouden plaat! Disque d’or! 150 150 Bart Van Loo

Pal op mijn verjaardag stond EMI-manager Diane Stroobants me op te wachten in de opnamestudio’s van Woestijnvis. Met een cadeautje. Een groot pak. Dat ik openmaakte. Snel en gedreven. En kijk: een gouden plaat! Ik werd prompt teruggeslingerd naar het tijdperk van Op volle toeren en Tien om te zien. Michiel Devlieger feliciteerde me en sprak de woorden: “Een gouden plaat voor een schrijver, nou nou”.

Enfin, ik wist niet eens dat ze nog bestonden, maar jawel, ze worden uitgereikt voor een verkoop van 10.000 exemplaren. Ondertussen is de teller tot voorbij 14.000 getikt.

Laten we wel wezen: dit is in feite een gouden plaat voor Jacques Brel, Edith Piaf, Jacques Dutronc, Charles Trenet, Dominique A, Claude Nougaro, Maurice Chevalier, Juliette Gréco, Sammy Decoster en vele vele anderen. Hieronder  een van mijn lievelingen op de cd: Dominique A met zijn Le twenty-two bar (bijgestaan door Françoiz Breut).
Meer info over de cd: klik hier.