De Standaard over het Bourgondisch succes

De Standaard over het Bourgondisch succes 716 601 Bart Van Loo

Vandaag een mooi journalistiek stuk in ‘De Standaard’. Opzet: waarom slaat “De Bourgondiërs” zo aan? Het was een gouden vondst van journaliste Katrien Steyaert om haar oor te luister te leggen bij een aantal boekhandelaars. Want, jawel, die hebben echt slimme dingen over het boek te zeggen. Wie zouden wij schrijvers zijn zonder de boekhandel?

Mijn vrouw was de krant gaan kopen en kwam er thuis mee aanzetten. Hier, lieve man, een prachtig stuk, zeker lezen. In haar andere hand had ze een zakje met rollen vuilzakken. Nu ik er aan denk, vervolgde ze, misschien eerst die vuilzakken doen. Er is hier de laatste nogal wat blijven staan. ♡

Lees hier de PDF, enfin de bladzijden uit de echte krant, lees het hier online.

(O.a. Gerda Aukes van Boekhandel Den Boer in Baarn. Verder fijn dat ook Klara-producer Rolly Smeets, boekingsagente Griet De Blende, chef-uitgever Francien Schuursma en mediëvist Wim Blockmans aan het woord komen.)