Vrij Nederland

Vrij Nederland 543 726 Bart Van Loo

Net nu de Boekenweek eraan komt, pakt VRIJ NEDERLAND uit met een geschiedenisspecial. Daarin een ferm stuk over “De Bourgondiërs”. Het wordt nog een pittige rit van optredens tot 31 maart, maar deze woorden geven de burger moed. Klaar voor het boekenbal.

“Het is een hele pil. Maar, om het op zijn Vlaams te zeggen, amai wat een leesgenot! Bart Van Loo overtreft zichzelf met zijn boek over de Bourgondiërs. Goed en toegankelijk geschreven, meeslepend verteld, met humor ook. In zijn boek zit een tv-serie van minstens vier seizoenen à la The Crown (…) Met dit boek heeft Van Loo deze lezer in elk geval een enorm inzicht gegeven in wat voor velen een onontwarbaar en daardoor ontoegankelijk verhaal is over de Nederlanden van voor Willem van Oranje en de Tachtigjarige Oorlog.”

Lees hier het hele stuk.

(Foto: Anne Kramer van de Bezige Bij)