Gastenboek / Guestbook / Livre d’Or

Gastenboek / Guestbook / Livre d’Or 150 150 Bart Van Loo

U kunt hier uw bericht achterlaten. Gepubliceerde berichten staan onderaan.
Vous pouvez laisser votre message ici. Les messages plus anciens se trouvent en bas de la page.
You can leave your post here. Older posts are at the bottom of these page.

 • Charlotte Swinnen 16 juli 2022 at 11:46

  Beste mijnheer van Loo,

  Wij hebben ontzettend genoten van uw podcast De Bourgondiërs. Onze hele, twaalf uur durende rit, naar de vakantiebestemming hebt u ons meegevoerd, op magistrale wijze, in de wereld van de Bourgondiërs. Bijtijds hilarisch, steeds onderhoudend, geweldig sympathiek. Graag had ik u echter- als arts- op een klein foutje gewezen. Kannuninck Van der paele op het schilderij van Jan van Eyck werd in de les Geschiedenis van de geneeskunde gebruikt om aan te tonen dat hij leed aan Arteritis Temporalis (bloedvat ontsteking) en niet aan aderverkalking. Geen kind overboord, zeker gaan Filips, maar wilde het u laten weten.
  Bedankt voor uw meesterwerk!
  Charlotte Swinnen

 • Elizabeth Hunter 3 juli 2022 at 13:20

  Dear Bart, I very much enjoyed your book about the Burgundians. I was prompted to read it because of a series of novels set in the fifteenth century about the start of banking and growth of trade in Bruges, and the connections with Scotland by the Scottish historical novelist Dorothy Dunnett – Niccolo Rising, The Spring of the Ram and so on. I notice that they are not mentioned in the list of historical novels at the end of your book. Have you read them? If not, I would thoroughly recommend them.

 • Ludwig Poignie 26 juni 2022 at 11:33

  Beste Bart

  Enorm genoten gisteren in Kortrijk. Maar dat heb ik je persoonlijk al meegegeven. Nogmaals dikke proficiat.

  Misschien kom je nog eens naar het Lijsternest. De koffie staat in ieder geval klaar indien. Kijk in ieder geval al uit naar het verslag van de rouwstoet naar Dijon… waarschijnlijk is die hier tussen Oudenaarde en Kortrijk gepasseerd. (Ik woon in Tiegem aan de voet van de witte molen – Tjampenstraat 3) . Op je trektocht ben je meer dan welkom als afspanning om je paarden te verversen.

  Warme groet

  Ludwig Poignie ludwig.poignie@telenet.be
  0486/567793

 • Geachte heer Van Loo,

  In uw nieuwe reeks lezingen zijn er geen lezingen in Nederland voorzien ; tant pis.
  Groet,
  Een Bourgondiër uit Veghel ( bij Eindhoven)

 • Dag Bart,
  In Oostende heb ik enorm genoten van uw voorstelling. Waarom Napoleon niet brengen ? Die heeft zoveel nagelaten .
  In uw optredens mis ik een beetje pittige details over het alledaagse leven in die tijd . Het alledaagse leven doorgaans de tijd.
  Proficiat die zo verder

 • Bernard Louche 17 juni 2022 at 09:07

  Dag,

  Une fois encore je déguste l’entretien de Françis van de Woestyne ( LLB le samedi 11 06 22)!
  Cette fois dans votre jardin, au sens large, une belle succession de choses à retenir, à relire, à raconter…comme cette grande petite histoire. Téméraires et Bourguignons…
  J ‘habite Beauraing, bien dans l axe des pays flamands et bourguignons, à la frontière française…et nous sommes jumelés avec Seurre (21250) en Bourgogne.
  Notre Europe gagnerait à être étudiée sous votre approche! Notre Belgique aussi! Si, au moins, nous avions le même enseignement des bases historiques partout…
  Simplement merci.
  Bernard

 • Jean Van Haudenhuyse 16 juni 2022 at 08:14

  Dag Bart, ik heb van je optreden genoten, mijn eega nog meer want zij heeft geschiedenis gestudeerd. Ik raad je aan een passenteller bij je optreden mee te nemen., ik weet zeker dat je meer dan 10.000 passen er op zitten hebt.. Geld verdienen terwijl je aan je gezondheid denkt is goed meegenomen.
  Ik was wel teleurgesteld dat ik mijn talrijke boeken van Tom Lanoye niet bij had. Hij kon ze rustig signeren… hij zat pal achter ons.
  Groetjes Bart, nog veel succes met je Philippen!
  Jean Van Haudenhuyse – C. Verkest.

 • Lieve Goudeseune 15 juni 2022 at 08:45

  Beste Bart ,

  Gisteravond hebben wij uw voorstelling in Oostende bijgewoond. Mijn man had uw boek gelezen en was wild enthousiast . Ikzelf had het nog niet gelezen, maar moet u weten … voor de Covid epidemie begon, waren we onderweg naar het zuiden van Frankrijk . Terwijl mijn man achter het stuur zit, is hij meestal de luisteraar en ik de prater. Maar tijdens deze reis waren de rollen omgekeerd en zat ik méér dan geboeid, en met een alsmaar groter wordend enthousiasme te luisteren naar mijn man die uw verhaal over de Bourgondiërs vertelde. De tijd vloog voorbij. Gisterenavond was het U die als meesterverteller mij het gevoel gaf dat de les maar een half uurtje had geduurd.. ik heb dus genoten!! Van de allereerste minuut tot tot en met de laatste seconde. Bedankt voor deze fijne avond, het inhoudelijk ontzettend verrijkend verhaal. Dank zij u staan mijn wortels voor altijd dieper in de grond en maken we tijdens onze volgde rit naar het Zuiden een ommetje om het meesterwerk van Klaas Sluter te bewonderen. .
  U verdient mijn groot respect !
  Uw gesigneerd boek zal ik ook stap voor stap lezen. Het zal hier stil in huis worden …

  Dankbare groet ,
  Lieve Goudeseune & Bart VERBEKE

 • Daniel Schoenmaekers 9 mei 2022 at 10:18

  Beste Bart,
  Ik had de eer en het genoegen u ontmoet te hebben, 2 weken geleden, in de Vooruit te Gent. Ik heb je wat uitleg gegeven over het project over Van Eyck en de Bourgondiërs. Ik dank u nogmaals hartelijk voor jouw aanmoediging in de videoclip en het geschreven tekstje. Na een 3 tal jaar is het tijd om het project af te ronden en een vernissage te organiseren. Op deze tentoonstelling brengen de jongeren verschillende verhalen uit jouw boek naar voren. Op deze tentoonstelling zijn een paar belangrijke personen aanwezig, Filips De Goede en Isabelle van Portugal, Jan Van Eyck, een Tempelier en Johanna van Castilië. Deze tentoonstelling is gepland op 3 juni om16 uur in het K. O. C. Sint Gregorius te Gentbrugge. Altijd Welkom. Mvg Daniel Schoenmaekers.

 • Na het lezen van Reis door Frankrijk in 80 vragen mis ik een vraag :Hoe langer ik de Fransen ken hoe minder ik ze begrijp . Ik dacht dat het een uitspraak van Reve of Hermans was dat schijnt niet zo te zijn . Weet jij wie die uitspraak heeft gedaan ?