Gastenboek / Guestbook / Livre d’Or

Gastenboek / Guestbook / Livre d’Or 150 150 Bart Van Loo

U kunt hier uw bericht achterlaten. Gepubliceerde berichten staan onderaan.
Vous pouvez laisser votre message ici. Les messages plus anciens se trouvent en bas de la page.
You can leave your post here. Older posts are at the bottom of these page.

 • Bonjour mr Bart van loo, nous faisons de la reconstitution historique de la maison de Bourgogne sous Charles le téméraire, nous avons tous lu votre livre magnifique ainsi que écouter vos épisodes racontes sur Auvio, mais ils nous manquent à notre soif d’apprendre de participer à une de vos conférences en français, notre néerlandais ne nous permettrais pas de comprendre toutes les subtilités de votre conférence. Auriez vous en projet de faire des conférences sur ce sujet en français. D’avance je vous remercie et vous invite à regarder notre page facebook:les compaings de lastours, cela nous ferai énormément plaisir. Bien à vous et encore toutes nos félicitations.

 • Germain Beeckman 22 oktober 2021 at 08:04

  Geachte heer Van Loo

  We lazen enige tijd terug in de bijlage van het Nieuwsblad (NU, 17 april 2021) het verslag van uw Bourgondische Tijdreis in Dinant en dit kwam heel vertrouwd over.

  In 2003 werd namelijk het beeldhouwwerk (haute reliëf in brons) “Tous Copères” ingehuldigd in Dinant door de toenmalige burgemeester Fournaux, dit was een initiatief van drie inwoners van Oosterzele. De muursculptuur focust op de historische gebeurtenis, nl. het lijden van de opstandelingen die twee per twee in het water werden gegooid (1466).

  Bij deze willen we graag deze privérealisatie onder uw aandacht brengen, in vermelde link hieronder vindt u een foto van de kunstwerk, met coördinaten en meer achtergrondinformatie over het opzet.

  https://www.dropbox.com/sh/s3x99anduyk8jyy/AABghc4-EcU-ddU3vlKsJDvaa?dl=0

  We hopen uw interesse te hebben gewekt, alvast bedankt.

  We wensen u verder ook alle succes toe!

  Vriendelijke groeten
  Chris en Wiske Dierick (†)-De Nil, opdrachtgevers
  Germain Beeckman, kunstenaar

 • In Waalwijk heeft Bart in anderhalf uur tijd de identiteit van zijn publiek op onnavolgbare wijze ingeprent. Met humor en satire afgewisseld met prachtige plaatjes én een berg energie!
  Ik ben benieuwd hoeveel kilometer hij intussen op het podium afgelegd heeft.. In één woord, een multitalent!
  Dank voor deze bijzondere avond !

 • Beste meneer Van Loo

  Wij lazen gretig uw boek over de Bourgondiërs.
  We vernamen te laat over uw theatervoorstelling in Mechelen.
  Wat een gemis!
  Zou het een idee zijn om deze uit te brengen op dvd?
  Dan kunnen we meermaals smullen van uw verhalen, de kunst en de toeristische tips.

  Met vriendelijke groeten
  Tine en Johan uit Mechelen

 • Raymond La Crois Colijn 8 oktober 2021 at 18:45

  Ik heb u mogen aanschouwen, en ben geraakt door uw verhaal. U verteld het op enthousiaste wijze in het theater. Echter, niet boven de rivieren. Ik nodig u uit om ten noorden van de rivieren, uw verhaal te vertellen. Graag hoor ik van u.
  Mvg r g l c

 • Geert Vangenechten 7 oktober 2021 at 22:55

  Wat een geslaagde première in de voormalige hoofdstad der Bourgondische Nederlanden….. Drie jaar geleden was ik al van de partij met mijn oudste dochter ‘de Schaduw van de Revolutie) en vanavond sloot de tweede dochter aan. Dank voor zoveel begeestering, passie……
  Zeer genegen,

  Geert Vangenechten
  7/10/2021
  (première Mechelen)

 • Tineke van Zuijlen 6 oktober 2021 at 14:10

  De Bourgondiërs uiteraard gelezen en van gesmuld! En dan nu nog eens de podcast, gewèldig genieten tijdens mijn dagelijkse wandeling, heel hartelijk dank!!
  Tineke van Zuijlen

 • Dag Bart,
  Zoals velen denk ik ben ik in jouw wereld gerold via de Bourgondiërs. Jouw optredens in De Wereld Draait Door deden me naar meer snakken en bijgevolg werd ook Napoleon opgepeuzeld. Hij bleek niet zo zwaar op de maag te liggen zoals dat het geval was bij sommige van zijn tijdsgenoten… . Bang van het zwarte gat dat je achterliet, ben ik vervolgens gaan grasduinen in jouw bibliografie. Vreemd, ik kan me immers geen echter lezer noemen: weinig tijd, andere (verkeerde?) prioriteiten, enzovoort. Wat ik ontdekte was een schat aan boeken en gaandeweg leerde ik ook de schrijver kennen. Als muziekliefhebber heb ik mijn vingers afgelikt van Chanson. Ideaal te combineren met de iPad om zo onmiddellijk de nummers te horen. Het boek versterkt de muziek en omgekeerd. Prachtige ervaring! Ik was echter helemaal van mijn melk door Parijs Retour: nooit gedacht dat ik geboeid zou kunnen worden door Franse literatuur. Maar zoals ik las: “lezen is reizen”. En laat reizen nu iets zijn waar ik wel van weg ben, of het nu fysiek of mentaal is. Want inderdaad, zoals je op p.350 schrijft: “Elk woord en elk brokstuk kan de sleutel zijn tot een ruimer gevoel of inbeelding die je doet opstijgen uit je leeststoel of je de huidige boulevard du Temple doet vergeten, en even de hemelpoorten van de verbeelding openzet.” Goed beseffende dat ik nooit de tijd zal kunnen nemen om de “wereldreis” die je in Parijs Retour maakte over te doen, verneem ik graag van je wat het ene boek is, uit Parijs Retour, dat ik ooit moet gelezen hebben (maakt niet uit welke auteur) en welke die ene plaats uit Parijs Retour is die ik ooit moet bezocht hebben. Beide moeten niet noodzakelijk met elkaar gelinkt zijn; liever niet eigenlijk. Bedankt alvast om je via jouw boeken te leren kennen!

 • Albert van Gelder 5 oktober 2021 at 21:28

  Bart, door het tv- intervieuw werd ik attent gemaakt op ” De Bourgondiers ” en nam me voor daar via de podcast de komende avonden mee door te brengen . Echter na 15 minuten ben ik er mee gekapt , de onrustige muziek en de geluiden , allemaal veel te hard en daardoor was het vechten om geconcentreerd op het verhaal te blijven , hoogst vemoeiend met hoofdpijn als gevolg . De drukke muziek/lawaai past niet bij dit gesproken woord en zou niet zo dominant én permanent aanwezig mogen zijn . Mooi is , als muziek en toepasselijke geluiden slechts hier en daar al lardering in het verhaal zijn aangebracht. Heel goed gedaan was dit bij de serie over Beethoven. s’il vous plait , haal de geluiden er voor een groot gedeelte uit en het volume terug tot de helft . Graag begin ik dan opnieuw met dit boeiend verhaal , waarvoor dank .

 • En quête d émotions , abreuvé de lecture traitant des riches heures du duché de Bourgogne, j ai entamé la lecture de votre ouvrage avec certaines appréhensions
  Je tiens aujourd’hui a vous remercier pour les délicieux moments que je passe à vous lire