Purmerend

Purmerend 494 733 Bart Van Loo

Acht jaar geleden kwam ik voor de eerste keer naar Purmerend op uitnodiging van boekhandelaarster José Ferdinandus. Ik had nog nooit van Purmerend gehoord, en Purmerend had nog nooit van mij gehoord. Voor een kleine schare van toeschouwers bracht ik mijn chanson-verhaal. Gisteren tekende ik voor de vijfde keer present in Purmerend (dat rijmt) en ontmoette ik enkele oud-strijders: daarmee bedoel ik mensen die het optreden destijds in 2012 ook hadden bijgewoond. Godzijdank was er deze keer meer volk. Het was goed om in het Theater de Purmaryn te zijn (het blijft rijmen). Ik maakte ook kennis met de nieuwe eigenaars van boekhandel het Leesteken. De opvolging is verzekerd, Stefanie Schulte!

Terwijl ik nog een wijntje dronk met José, rolde gisteren de zevende aflevering van de Bourgondische podcast over de radiofonische Klara-golven. Misschien is het mijn lievelingsepisode – het Banket van de Fazant, de val van Constantinopel, de eerste Staten-Generaal – al heb ik ook wel een boon voor de tragische afsluiter volgende week. Wat een ondergang toch, die van Karel de Stoute. https://klara.be/tag/bart-van-loo

Straks trek ik naar Bussum, dat is de woonplaats van Herman Pleij. Ik voel me dan ook verplicht geen mal figuur te slaan. Zeker omdat hij naar verluidt komt luisteren. Spannend, maar daar houd ik wel van.

(Foto’s: Jose Ferdinandus en Stefanie Schulte)