Podcast ahoi!

Podcast ahoi! 589 540 Bart Van Loo

Mooie recensie van de Bourgondische podcast. In de Volkskrant nog wel. Niet eens achter een betaalmuur. Met ook bloemen voor de makers, die helaas niet bij naam worden genoemd. Dat verdienen ze wel: Rolly Smeets en Annick Lesage. Zoals een zingende Antwerpse filosoof het ooit formuleerde “Ne podcast is ne groep.”

Mocht u deze zomer naar een vakantieadres in het zuiden van Europa rijden, dan is Bart van Loo de ideale reisgenoot. Terwijl de bordjes Gent, Lille en Dijon voorbijtrekken, leert u over de bacchanalen en vechtpartijen die er ooit plaatsvonden. Bovendien duren de acht afleveringen elk gemiddeld zo’n anderhalf uur, dus zelfs op zwarte zaterdag moet Van Loo u tot diep in Frankrijk kunnen vermaken.

Lees hier de hele recensie.

PS Het is wonderlijk om te zien hoe boek en podcast stilaan uitgroeien ot een onafscheidelijk duo. Het ene ding wijst de weg naar het andere en andersom. Ze zijn dan ook complementair natuurlijk, maar toch, zoiets kun je niet plannen.