BOEKENBEURS

BOEKENBEURS 601 597 Bart Van Loo

De vakantie zit erop, en kijk: de boekenbeurs komt eraan. Weest welgekomen! Zoals u verderop kunt lezen, verheugt alvast Herman Brusselmans zich op mijn komst. Hieronder mijn programma.

• 1 november: 13u30-14u30
Gesprek met Wouter Deprez in de Boek-o-drome. Mocht ik zelf niet geïnterviewd worden zou ik zeker komen zien hoe de heer Deprez dat juist gaat aanpakken.

Daarna : 14u30-16u30 – signeren bij Standaard Uitgeverij

* 9 november: 10u-12u
Interview ‘De Liefhebber’, Klara live van op de boekenbeurs – VRT Stand. Ik word aan de tand gevoeld door de slimme en charmante Katelijne Boon, die elke outro van de Bourgondische podcast van deskundige commentaar voorzag.

Daarna 13u-16u: signeren aan de stand van Standaard Uitgeverij, Standaard boekhandel, Fnac of Confituur

* 11 november: 12u-14u
Signeren aan de stand van Standaard Uitgeverij, Standaard boekhandel, Fnac of Confituur.

Oh ja, en dan nog de beloofde vreugde van Herman Brusselmans. Die schreef vorige week in HUMO o.a. dit over de boekenbeurs:

“Een andere superster die zal opdagen is Bart Van Loo. Die heeft met ‘De Bourgondiërs’ volgens velen het boek van het jaar geschreven. Het handelt over het ontstaan van België in de vroege middeleeuwen, toen Filips de Schone zich vestigde in Waarschoot met z’n derde echtgenote Marie-Jeanne Met De Hangtieten, en zo het Vlaanderen uit die periode vormgaf. Wat ik zo leuk vind aan ‘De Bourgondiërs’, is dat Van Loo meer dan de helft van de shit die hij beschrijft uit z’n duim gezogen heeft, en dat hij z’n prulletje stilistisch zo heeft geconstrueerd dat zelfs een 12-jarige klojo met dyslexie de verhaaltjes kan begrijpen.”

Mijn vrouw moest hier in ieder geval heel smakelijk om lachen. Enfin, graag tot dan!