bartvanloo
bartvanloo
menu

menu
menu
menu
menu
menu 

 

 
Samen met vtbKultuur stippelde Bart Van Loo een dagtrip uit naar Parijs op basis van zijn boek. Met de geschiedenis als rode draad en het chanson als kompas trekt de auteur door de straten van de Lichtstad.

Tijdens een eerste wandeling neemt Van Loo je op sleeptouw naar het hart van de stad: een muzikale reisvan Karel de Grote tot aan de guillotine; van deNotre-Dame tot de place de la Concorde. Chansons van onder meer France Gall, Georges Brassens, Léo Ferré, Claude François, Jacques Dutronc en Françoise Hardy vormen de soundtrack van deze historische ontdekkingstocht.

In de namiddag trek je naar Montmartre, naar het decor van de belle époque. Le temps des cerises wijst de weg naar het wereldberoemde zoenoffer voor de Frans-Duitse oorlog en de Commune: de basiliek van de Sacré-Coeur. Charles Aznavour, Aristide Bruant, Cora Vaucaire en Jacques Brel leiden je over de trappen van de heuvel.

Afsluiten doen we in schoonheid. Edith Piaf, de Parijse straatmus met de stem van een nachtegaal, wijst de weg naar huis.


(Momenteel worden er geen Parijstrips meer gepland.)


Programma