bartvanloo
bartvanloo
 

 

 

 

Tienduizenden bladzijden en duizenden kilometers leesplezier

Lezen is reizen in je hoofd. Je kunt ook, zoals Bart Van Loo, de daad bij het woord voegen en reizen in de sporen van je geliefde schrijvers. Van Loo zocht de plekken waar de allergrootste negentiende-eeuwse Franse auteurs leefden en werkten, maar ook de plaatsen die we met hun romans in de hand vandaag nog kunnen bezoeken. Parijs uiteraard, de rode draad van zijn omzwervingen, maar ook de Côte d’Azur, Picardië, Normandië, de Provence, kortom alle beroemde plekken (van de rotsen van Etretat via de Eiffeltoren tot de Pont du Gard). Dankzij Victor Hugo, Honoré de Balzac, Gustave Flaubert en andere legendarische auteurs bekijkt hij die met een andere bril. Bovendien ontdekte Van Loo tal van boeiende, maar onbekende streken, charmante, maar vergeten negorijen. Telkens opnieuw zocht hij in de werkelijkheid naar de overblijfselen van een roman. Zeg nu zelf, wie wil er niet een romandecor binnenstappen?

Parijs retour is het ideale droomboek voor de doorgewinterde leunstoeltoerist.

Koop het boek.

Gastenboek

PERS

  • “Het ultieme vakantieboek!” (NRC-Handelsblad)
  • "Jaloersmakend mooi geschreven” (Philip Freriks)
  • “Zelden heb ik met zoveel genoegen en belangstelling een boek gelezen, zo goed geformuleerd, zo rijk aan informatie.” (Angèle Manteau)
  • “Een uitstekende metgezel voor Frankrijkgangers”. (De Volkskrant)
  • “Bart Van Loo is zo iemand die met beduimelde pagina’s op een bankje in Parijs de wereld vergeet en plots een potlood bovenhaalt om een aantekening in de rand te maken. Eigenlijk is Parijs retour een verzameling van dergelijke notities die op een enthousiaste, briljante wijze werden aaneengeregen tot een consistent verhaal. Een verhaal dat leest als een trein. Bart Van Loo is een verteller die gedurige verwijzingen, speelse opmerkingen, grappige anekdotes en bijzondere wetenswaardigheden samen met verhelderende inzichten aan zijn lezer bezorgt.” (Kurt Van Eeghem)
  • “Heel erg mooi!” (Jan Siebelink)
  • “Een bijzonder mooi boek om Frankrijk en enkele van zijn schrijvers op een heel andere en originele manier te leren kennen.” (Weekend Knack)

● Meer pers? Klik hier
● Download hier de bibliografie

Normandië, Victor Hugo, een vrouw en een bootje

Zin in meer beeldmateriaal? Kijk dan hier.

bartvanloo