bartvanloo
bartvanloo
menu
menu
menu
menu
menubartvanloo

 

 

 

In deze lezing neemt de bevlogen verteller Bart Van Loo ons mee langs de warme regionen van de geschiedenis van de erotiek. Hoe is onze kijk op seksualiteit in het voorbije millennium geëvolueerd? En welke schrijvers bezongen in hun teksten wulpse lichamelijkheid? Hoe deden ze het en waarom? Van Rabelais via Sade en Flaubert tot Anaïs Nin en Catherine Millet.

Boekingen

Gastenboek

Deze causerie is zowel een prikkelende geschiedenisles als een dartele literaire reis. Met gedrevenheid en gevoel voor humor neemt Bart Van Loo ons op sleeptouw langs duizend jaar erotiek.

  • "Als onstuimig vulgarisator kent Van Loo zijn gelijke niet, temeer omdat hij een veelgevraagde gast is in het lezingen- en bibliotheekcircuit."
    (Dirk Leyman, De Morgen)
  • ""Geen droge opsommingen, maar spitsvondige observaties. Geen papieren museum maar een bruisende vertelling die een 21ste lezer erg aanspreekt. Bart, kom snel terug met nieuwe verhalen!" (Bibliotheek Herentals)
  • "Bart Van Loo is een begenadigd spreker. Hij wierp zich op als fervent Frankrijkconnaisseur in Phara, zat stralend bij Ivan De Vadder aan tafel in De Zevende Dag. En vond ook in de jeugd van alle origines gretige toehoorders toen hij op Zuiderzinnen in de Standaardboekhandel vertelde over Elsschot, Antwerpen en Coraline."(André Oyen van Ansiel, Andere Sinema en Literatuur)
  • Meer reacties op lezingen

● Meer informatie


Waar speelt de meest tot de verbeelding sprekende erotische scène uit de wereldliteratuur zich af? In Rouen. (Fragment uit Vlaanderen Vakantieland)

Zin in meer beeldmateriaal? Kijk dan hier.

bartvanloo