bartvanloo
bartvanloo
 

 

 

 

Hoe verleid je een Française met het oeuvre van Elsschot?

De Vlaamse auteur Bart Van Loo is een bevlogen kenner van de Franse literatuur. In Parijs stuit hij tegelijkertijd op een vertaling van Villa des Roses en een mysterieuze Parisienne. Die dubbele ontmoeting vormt het begin van een spannende zoektocht naar het antwoord op enkele prangende vragen. Hoeveel weegt het Verzameld werk van Willem Elsschot? Heeft de peetvader van de Vlaamse roman werkelijk plagiaat gepleegd? Wat heeft hij gemeen met de allergrootste Franse schrijvers? Wordt het geheim van Maria Van Dam eindelijk ontsluierd? Is dit boek een liefdesverhaal of een literaire speurtocht. En vooral: wie is Coraline?

In Elsschot, Antwerpen en Coraline schetst Bart Van Loo een verrassend portret van de gevierde auteur van Kaas en bekijkt hij Antwerpen door een Franse bril. De foto’s van Alain Giebens maakt er een onweerstaanbaar beau livre van.

Koop het boek.

PERS

  • "Elsschot, Antwerpen en Coraline is een prachtig boek: Bart Van Loo weet niet alleen Coraline, maar ook de lezer te verleiden." (Ivan De Vadder in De Zevende Dag)
  • "Met zijn lichtvoetige proeve van autofiction op z'n Frans versnijdt Bart Van Loo het echte Antwerpen van Elsschot met een literair liefdesverhaal. Zijn grootste verdienste is dat hij klassieke hoogtepunten uit de literatuur altijd met een ontwapenende charme en met een frisse toets weet te serveren." (Frank Hellemans in Knack)
  • “Een opmerkelijk en origineel boek-in-laagjes: een reisgids, detectiverhaal en liefdesroman in één.” (Diane Brooeckhoven in de Gazet Van Antwerpen en Het Belang Van Limburg)
  • "Een vermakelijke promenade door Elsschots oeuvre." (Dirk Leyman in De Morgen)

● Meer pers? Klik hier

Lees de voorpublicatie die in Knack is verschenen.
Deel 1- Deel 2

Elsschot, Antwerpen & Coraline in De Zevende Dag

bartvanloo