bartvanloo
bartvanloo
menu
menu
menu
menu
menubartvanloo


 

 

In deze causerie wordt u een greep uit de lekkerste Franse literaire recepten aangeboden. Franse schrijvers laven zich immers sinds mensenheugenis aan het zintuigelijke genot dat gepaard gaat met koken.

Boekingen

Gastenboek

Geeft het oevre van Chateaubriand het geheim van de ideale steak prijs? Hoe bereidde Alexandre Dumas olifantspoot? Hoe is de Pêche Melba onstaan en waar komen croissants en vol-au-vent vandaan? Hoe maak je vis voor honderden genodigden? Wat zijn gargantueske eieren?

Een smakelijke en best humoristische poging om de Franse literatuur en gastromonie te verleiden tot een bekoorlijke dans.

  • "Als onstuimig vulgarisator kent Van Loo zijn gelijke niet, temeer omdat hij een veelgevraagde gast is in het lezingen- en bibliotheekcircuit."
    (Dirk Leyman, De Morgen)
  • ""Geen droge opsommingen, maar spitsvondige observaties. Geen papieren museum maar een bruisende vertelling die een 21ste lezer erg aanspreekt. Bart, kom snel terug met nieuwe verhalen!" (Bibliotheek Herentals)
  • "Bart Van Loo is een begenadigd spreker. Hij wierp zich op als fervent Frankrijkconnaisseur in Phara, zat stralend bij Ivan De Vadder aan tafel in De Zevende Dag. En vond ook in de jeugd van alle origines gretige toehoorders toen hij op Zuiderzinnen in de Standaardboekhandel vertelde over Elsschot, Antwerpen en Coraline."(André Oyen van Ansiel, Andere Sinema en Literatuur)
  • Meer reacties op lezingen

Bron is het boek Als kok in Frankrijk.

● Meer informatie


"De liefdesverklaring van de wijn aan de mens", van Baudelaire, in mijn vertaling.
Geheime amateuropname in de bibliotheek van Vorselaar, januari 2011.

Zin in meer beeldmateriaal? Kijk dan hier.

bartvanloo