bartvanloo
bartvanloo
menu
menu
menu
menu
menubartvanloo

 

 

 

Lezen is reizen in je hoofd. Je kunt ook als Bart Van Loo de daad bij het woord voegen en reizen in de voetsporen van je geliefde schrijvers. Hij zocht de plekken op waar de allergrootste Franse negentiende-eeuwse auteurs leefden, maar ook de plaatsen die we met hun romans in de hand vandaag nog kunnen bezoeken.

Boekingen

Gastenboek

In deze causerie brengt Van Loo "the making of" van Parijs retour. Een literaire reisgids voor Frankrijk: een boeiende mix van anekdotes en verhalen die hem onderweg te beurt vielen. Zo probeert hij de toehoorders een onweerstaanbare drang aan te praten om ook al lezend op reis te vertrekken.

Op de fiets Hugo achterna op de Kanaaleilanden ("stukjes Frankrijk die in zee zijn gevallen"), per auto door de Provence met Daudet als gids, te voet in de sporen van Maupassant langs de Seine en de Côte d'Azur, aan de zijde van Sand naar het hart van Frankrijk, flanderen met Balzac en Zola door de Franse hoofdstad, en veel meer.

  • "Als onstuimig vulgarisator kent Van Loo zijn gelijke niet, temeer omdat hij een veelgevraagde gast is in het lezingen- en bibliotheekcircuit."
    (Dirk Leyman, De Morgen)
  • ""Geen droge opsommingen, maar spitsvondige observaties. Geen papieren museum maar een bruisende vertelling die een 21ste lezer erg aanspreekt. Bart, kom snel terug m
  • et nieuwe verhalen!" (Bibliotheek Herentals)
  • "Bart Van Loo is een begenadigd spreker. Hij wierp zich op als fervent Frankrijkconnaisseur in Phara, zat stralend bij Ivan De Vadder aan tafel in De Zevende Dag. En vond ook in de jeugd van alle origines gretige toehoorders toen hij op Zuiderzinnen in de Standaardboekhandel vertelde over Elsschot, Antwerpen en Coraline."(André Oyen van Ansiel, Andere Sinema en Literatuur)
  • Meer reacties op lezingen

● Meer informatie


Met Victor Hugo naar Villequier in Normandië (fragment uit Vlaanderen Vakantieland).


Met Gustave Flaubert naar de kathedraal van Rouen
(fragment uit Vlaanderen Vakantieland)

Zin in meer beeldmateriaal? Kijk dan hier.

bartvanloo