bartvanloo
bartvanloo
 


 

 

Samen met Karl Vannieuwkerke trekt Bart Van Loo in een oude Citroën DS door Frankrijk. Een queeste naar de roots van de Tour de France, die dit jaar voor de honderdste keer vertrekt, maar tegelijkertijd hebben Karl en Bart ook oog voor de rijke Franse gastronomie en literatuur, en laven ze zich aan de mooiste chansons. Sport en francofilie in een innige omhelzing. Het programma werd in juni 2013 uitgezonden op EEN.

U kon de opnames van het programma volgen op Twitter, Facebook of de blog van Bart Van Loo. Hieronder zie je alvast wat pictuurtjes van "God in Frankrijk" op Instagram.

De Morgen maakte met de vakantiekiekjes van Karl en Bart een mooi portret van hun avonturen onderweg. Die kun je hier en hier bekijken.

Hieronder kunt u enkele fragmenten bekijken.

 

Camembert en Maupassant in Fécamp (Normandië)

 

De Funès en Voeckler in de Vogezen

 

Le Petit Prince op de Pic du Midi (Pyreneeën)

Een hachelijke beklimming van de Mont Ventoux

 

PERS

  • “Een aaneenschakdeling van straffe ontmoetingen en straffe beelden. Zelfs als de hele Tour aan uw spreekwoordelijke reet mag roesten, blijft dit zeer aangename televisie. Dit voorspel van de tour is veel boeiender dan de wedstrijd zelf.” (Gazet van Antwerpen / Het Belang van Limburg)
  • “Twee heren om van te leren… In God in Frankrijk is over alles nagedacht. Hoe Karl in een besneeuwd kasteel aan Bart uitlegt hoe het liefdesleven van Jacques Anquetil perfect in een soap als Thuis zou passen, is een van de vele kersen op de taart. Ik voel nu al een tweede reeks komen. (Tom de Leur, Het Nieuwsblad)
  • “De weetjesmens in ons kon maar niet genoeg krijgen van alle triviale kennis die in tijdrittempo op ons werd afgevoerd, koers- of andere praat, maakt niet uit. Vijftig minuten lang hebben we ons kunnen laven aan mooie anekdotes (in 1904 werd de winnaar gediskwalificeerd omdat hij met 11 anderen de trein zou hebben genomen), straffe quotes (‘Ik zal weer de eerste zijn’, Anquetil op zijn sterfbed tegen Poulidor) en onnozelheden (‘oesters zijn op hun best tijdens de 8 maanden met een ‘r’ in hun naam). Wij stemmen de komende vier weken alvast opnieuw af om ons te laten overspoelen met wieler- en andere weetjes. Wat hebben we anders te doen? Warme wijn slurpen en gesmolten camembert eten op ons terras? (Humo)

 


 

   
bartvanloo