bartvanloo
bartvanloo

bartvanloo

 

 Reizen en kijken, eten en lezen, vrijen en dromen

La nouvelle trilogie est arrivée! Vijf jaar geleden verscheen de trilogie al een keer als stoeptegel; je moest een bodybuilder zijn om er in de leeszetel mee uit de voeten te kunnen. Nu is er een vederlichte en handzame prachtpocket. Echt zo mee te nemen in de rugzak. Toen ik in de zomer van 2001 de eerste zinnen van deze duizend bladzijden schreef, had ik niet kunnen bevroeden dat ik 15 jaar later mijn halve leven moeiteloos met de linkerhand zou kunnen omsluiten.

In duizend-en-enige bladzijden bezingt de francofiele wervelwind Bart van Loo zijn liefde voor de Franse cultuur; hij reisde achtereenvolgens zijn Franse literaire helden achterna, verdiepte zich in de culinaire schatten en nam de eeuwenoude erotische traditie onder de loep. Die zoektocht leverde drie weergaloze boeken op die nu in deze pocket bijeen zijn gebracht. Perfect leesvoer voor een broeierige zomer.

Parijs retour is een literaire reisgids voor Frankrijk, het ideale droomboek voor de doorgewinterde leunstoeltoerist. Tienduizenden bladzijden en duizenden kilometers leesplezier. Dankzij Als kok in Frankrijk zijn culinaire fanasieën en literaire gerechten binnen handbereik. Langs literaire, culinaire en historische paden bereikt Van Loo het summum van eten en lezen. O vermiljoenen spleet! is een broeierige geschiedenis van pornografie en erotiek, bij uitstek een Franse materie. Reizen en kijken, eten en lezen, vrijen en dromen: deze drie boeken bezingen op originele wijze de belangrijkste geneugten van het bestaan. 

Koop het boek.

Gastenboek

PERS

  • "Dit is een kanjer die gewoon mee moét voor wie zijn vakantiebestemming pakweg tussen Lille en Perpignan verkiest." (Jo De Ruyck in Het Nieuwsblad)
  • "Jaloersmakend mooi geschreven." (Philip Freriks)
  • "Het ultieme vakantieboek." (NRC Handelsblad)
  • "Was Bart Van Loo (1973) niet zo jong, dan zou je van de bekroning van zijn levenswerk mogen spreken. (...) Hij zoekt verfrissende invalshoeken op de Franse literatuur, cultuur en geschiedenis en neemt ze als rode draad voor onderhoudende literaire non-fictie. Hij verwerkt op een schijnbaar moeiteloze manier bergen kennis en opzoekwerk tot een smakelijk verhaal dat je met plezier leest. Vlotte bijdetijdse eruditie, dus." (Peter Jacobs in De Standaard)
  • "Zoals Sherazade uit de wonderlijke vertellingen van duizend-en-één-nacht, verleidt Van Loo de lezer via enthousiasmerende verhalen over de Franse literaire, culinaire en erotische cultuur. Je zou van minder francofiel worden (...) Van Loo bewijst met deze pil dat hij op korte tijd is uitgegroeid tot een van de beste Nederlandstalige essayisten." (Frank Hellemans in Knack)
  • "Sommige boeken zou je zelf geschreven willen hebben. Eten! Lezen! Vrijen! van de francofiele Bart Van Loo is er zo een. Alles wat glans geeft, alles wat leuk en lekker is in Frankrijk passeert in ruim duizend pagina's de revue in deze lijvige Frankrijktrilogie." (Kirsten Coenradie in De Telegraaf)
  • “Ik hanteer de gebiedende toon zelden, maar vandaag kan ik het niet laten. Lezer, u moet de Franse trilogie van Bart Van Loo lezen, het zal u goed doen. Deze drie boeken hebben iets essentieels. (…)  Dank Bart Van Loo voor zoveel en zo mooi gebundelde schoonheid en wijsheid uit Frankrijk.” (Dorian van der Brempt, deBuren)
  • "Bart Van Loo kan voor zijn zendingsdrift niet voldoende geprezen worden."                   (de Volkskrant)

Alle dimensies van de trilogie kort samengebald in een filmpje: Normandisch decor, enkele verzen van Victor Hugo, een glas pommeau, een rustiek restaurant en een mooie vrouw in een bootje. (fragment uit Vlaanderen Vakantieland).

 

Het boekenprogramma "Onder Cover" vatte de Frankrijktrilogie samen in 30 seconden (ATV).

 

bartvanloo