bartvanloo
bartvanloo
 

 

 


En toen was het liedje uitgezongen... 


PERS

  • "Onweerstaanbare mix van vaart, stijl en humor, een voorstelling die u niet mag missen (...) Charismatische Van Loo en goddelijke vijfmansband. "(Joris Henquet, De Volkskrant****)
  • “Humor, ondeugend sfeertje, ritme, variatie” (De Standaard)
  • "Van Loo slalomt geraffineerd door de eeuwen heen en knoopt allerlei (historische) feiten aan elkaar. (...) Hij is een losse verteller, maakt vaak een goeie grap en zoekt voortdurend contact met het publiek. (...) Beeldend, in prachtig Vlaamse volzinnen en met verstand van zaken. (...) Hij haalt een grote troef uit zijn binnenzak: Eddy Et Les Vedettes, die nog meer glans geven aan de prachtige verhalen. (...) Voor wie een beetje thuis is in het Franse chanson is het een heerlijke avond herinneringen ophalen en ronduit genieten. Voor wie minder goed thuis is, maar wel affiniteit heeft, is het zonder meer de leukste geschiedenisles die je ooit zult krijgen". (Rinske Wels, Trouw***)
  • “Podiumbeest in driedelig pak, waterval van feiten en weetjes, showmanship waar niets op af te dingen valt, met flair en met brio walst de band door klassieke chansons” (Knack)
  • "Dat hij kan schrijven, wisten we al. Nu leren we hem ook kennen als een boeiende performer die zijn publiek kan ontroeren, doen lachen en meezingen. Als Van Loo zo passioneel van zijn liefde voor het Franse chanson blijft getuigen, moeten er wel nieuwe Stromae’s opstaan." (Kerk & Leven)
  • "Meeslepende en leerrijke verhalen rond het Franse Chanson, meesterlijk verteld door een begeesterende en geestige Bart Van Loo. Een warm bad van waarheid & schoonheid, van ontroering, humor en nostalgie. Een avond met de mooiste liedjes ooit geschreven, grandioos vertolkt door Eddy et les Vedettes". (filosoof en tv-persoonlijkheid Stefaan van Brabandt
  • "Perfecte symbiose van conférence en concert." (Mediawatchers.be)
  • "Moet de formidabele Stromae het tij op zijn eentje keren? Nee, de fantastische Bart Van Loo zal hem daarin bijstaan. Het Franse ministerie van cultuur zou een standbeeld voor hem op zijn minst moeten overwegen." (schrijfster Annelies Verbeke)
  • "Van Loo betoont zich in Chanson, une belle histoire een charmant podiumbeest dat gemakkelijk de lachers op zijn hand weet te krijgen. De francofiel maakt scherpe vergelijkingen tussen de Franse en Vlaamse taal en breekt een lans voor de zoete melodieën van Edith Piaf en Gilbert Bécaud. (...) Door de live gespeelde liedjes en trefzekere grappen is Une belle histoire een dorstlessende cocktail voor een zwoele lenteavond. (...) Een vermakelijke hommage aan het melodieuze luisterlied, een hartverwarmende muziektheatervoorstelling."(Amber Dujardin, Cultuurbewust.nl)

Foto affiche links: Jimmy Kets 

 
 
bartvanloo